Reklama
 
Blog | Benjamin Slavík

Naučná encyklopedie

Reklama na kompilaci, která stojí za to.

Encyklopedie jsou dobré k tomu, že na každé stránce je něco zajímavého, poučného, obohacujícího. Chodíme do nich pro informace bez omáčky. Americký label Matador Records je firma, kterou definují samé klady – jeho minulost patří k nejvlivnějším a všechno co ze současnosti vydává, stojí za promrhaný čas; jeden zápor by se ale našel, nedbají tolik na vizuální estetiku jako u jejich anglických, ještě vlivnějších kolegů 4 AD.

Letos slavní jednadvacet let od založení a pro zájemce byla připravena šestidisková encyklopedie Matador at 21; prvních pět si rozděluje jeho historii na jednotlivá časová období, poslední jsou bonusové živé záznamy, co ještě nikdo neslyšel. Další průvodní text – kromě konstatování, že většina jmén patřila a patří ke klíčovým –  nemá smysl; bude stačit seznam jmen.

Teenage Funclub, Superchunk, Pavement, The Jon Spencer Blues Explosion, The Fall, Liz Phair, Guided By Voices, Boards Of Canada, Belle and Sebastian, Mogwai, Interpol, Cat Power, Yo La Tango, Condo Fucks, The New Pornographers, Dizzee Rascal, Dead Meadow, Mission Of Burma, Shearwater, Fucked Up, Sonic Youth, Kurt Vile, Harlem, Jay Reatard, Cold Cave, Girls, Times New Viking.

Reklama

 

Samá inspirativní radost si zalistovat.